16/11/2018

XVII Міжнародний фестиваль оперного мистецтва

Цими днями Львівська опера вдягнула своє найкраще вбрання, гостинно приймаючи учасників та гостей XVII Міжнародного фестивалю оперного мистецтва.

Атмосфера святковості відчутна щойно переступаєш поріг оперного театру: букети живих квітів, свічки... Чого лише вартує виставка макетів сценографії та полотен Євгена Лисика і його учнів Тадея та Михайла Риндзаків, талановитих художників Львівської опери. Зауважу, якщо ви вирішили завітати в театр, то варто прийти раніше аби мати достатньо часу переглянути їхні роботи, адже роздивлятися можна довго, до найдрібніших деталей.
Ті, кому поталанило побувати на урочистому відкритті імпрези, мали змогу також познайомитися та поговорити з першої леді України Мариною Порошенко, яка разом з усіма відвідувачами переглядала оперу "Мадам Батерфляй". Сподобався момент, коли в антракті маленький хлопчик без жодних вагань підійшов до пані Марини і з неприхованою дитячою безпосередністю узяв її за руку і щиро привітався.

За ці три дні я побувала на двох операх. Що й говорити, опера "Мадам Батерфляй" мені сподобалася неймовірно! Дивилася її вперше. Геніальна музика Пуччіні, ліричні арії, неймовірні декорації... протягом трьох дій забуваєш про все на світі й повністю поринаєш у дійство. Впевнена, трагічна доля Чіо-Чіо-сан змусила розчулитися не одну мене. Блискуча гра, чудовий спів!
Опера "Набукко", яку представила на фестивалі Одеська Національна опера, дещо інша, але не менш прекрасна: Біблійний сюжет, масові монументальні сцени, незрівнянна музика Джузеппе Верді. Хорові прославлення величі Бога схвильований зал слухав затамувавши подих. Взагалі хори «Набукко» дуже різноманітні. То ми чуємо піднесену молитву іудеїв, то відчуваємо занепокоєння і тривогу хорової сцени взяття Єрусалиму, або сумуємо разом з полоненими євреями. По закінченню вистави бурхливі оплески супроводжувалися постійними криками "Браво".
Хочу щиро подякувати організаторам за те, що так активно інформуєте про усі події фестивалю, за трансляції наживо, адже не завжди є можливість відвідати всі вистави і заходи. Буклет фестивалю цікавий, інформативний, неодноразово його перечитувала і збережу собі на згадку. Низький уклін усьому колективу Львівської національної опери за Вашу працю, за натхнення, яке даруєте, за можливість доторкнутися до прекрасного!
------------------------
фото зі сторінки Львівської Опери

No comments:

Post a Comment