26/04/2018

Мойсей

Втілити Біблейний сюжет, погодьтеся, не так вже і легко. Особливо, щоб це дійство торкнулося глядача і справило незабутні враження. Та сьогоднішня опера "Мойсей" перевершила всі мої очікування, починаючи від музики та багатоголосного співу, закінчуючи декораціями та додатковими ефектами.


Оформлення сцени - випалена під палючим сонцем пустеля з її сипучими пісками та каменями. По голій і непривітній землі вже 40 років скитаються виснажені люди. Відчутна атмосфері безвиході, тяжкості, монотонності та одноманітності життя мандрівників. Часом здавалося, що ці піщано-кам'яні пагорби дійсно рухаються, переміщаються та «пливуть». Міраж, що створюється від безлічі однакових фігур на полотні, посилений грою світла, димовими та іншими ефектами.
Навіть важко сказати, що мене вразило більше: сцена з золотим тільцем, чи то розмова Мойсея з Богом, чи картина його роздумів і сумнівів.
Вийшла після опери і, знаєте як то буває від надлишку емоцій, слова вимовити не можу. Таким і повинен бути стан після відвідування опери. Надзвичайно сподобалося. Раджу усім!

-------------------------
фото зі сторінки Львівської Національної Опери

No comments:

Post a Comment